Šušvės midaus degustacija, Kėdainių dvarai, Zapyškis ir ekskursija po Žemosios Panemunės dvaro griuvėsius

Kėdainiai, Kėdainių rajono savivaldybė, Lietuva

Not Rated から 0 復習
0/5
0% ゲストのおすすめ

期間

1 Hour

ツアーの種類

Pažintinė Kelionė

グループサイズ

46 persons

ロケーション

Lietuva

概要

2023m. rugsėjo 30d. kviečiame į kelionę aplankyti ypatingas ,bet rečiau lankomas vietas Kėdainių, Kauno ir Šakių raj.

Ar kada nors teko dalyvauti ekskursijoje su statybiniais šalmais po istorinių pastatų griuvėsius ?  O šioje kelionėje būtent tai ir galėsite patirti.

 Naujieji  Žemosios Panemunės dvaro savininkai viską papasakos ir aprodys ilgą laiką apleisto , o dabar iš užmaršties prisikeliančio dvaro pastatus,tiksliau jų liekanas.Žemosios Panemunės dvaras - XVIIa didikų Sapiegų užmiesčio rezidencija. Rūmai buvo pastatyti XVIIa, iš kurių išliko tik rytinis rūmų sparnas ir centrinės dalies vienas aukštas. Nuo XVIIIa pab. iki XIXa pradž. dvarą valdė Tiškevičiai. Vėliau dvarą valdė bajorų Fergissų, Zanų giminės. Tarpukariu dvarą įgijo žurnalistas V.Gustainis. Okupacijos metais Gustainiai buvo ištremti, dvare įkurta ligoninė. 1991m dvarą atgavo V.Gustainio giminaičiai, tačiau iki 2021m dvaras buvo neprižiūrimas ir labai sunyko. Neseniai  buvo atlikti istoriniai tyrimai ir paaiškėjo daug paslapčių ir įdomių faktų. Šalia dvaro yra senas  kelių šimtų obelų sodas, seniausiai obeliai  nemažiau 200 metų ir ji dar duoda vaisių. Taip pat yra aukštas piliakalnis nuo kurio atsiveria įspūdingas vaizdas į Nemuną. O nuo dvaro į šį piliakalnį net nereikės kopti,  iš karto atsidursite piliakalnio viršuje.

Taip pat lankysime  buvusius nuostabius ,o dabar apleistus Zabielų dvarą, Sirutiškio dvarą esančius Kėdainių rajone. Važiuosime link Plinkaigalio kaimo. Čia  gražios vietos - sodyba prie upės ir piliakalnis. Šalia yra Šušvės midaus įmonė, joje lauks degustacinė – pažintinė programa „MIDAUS UPĖS TEKĖJO…“ kuri  siūlo Jums susipažinti su seniausio lietuvių alkoholinio gėrimo istorija, vartojimo papročiais, gamybos ypatumais. Jos metu Jūs: aplankysite midaus gamybos įmonę, midaus rūsį,susipažinsite su midaus istorija ir dabartimi,degustuosite net 10 skirtingų midaus rūšių,vaišinsitės naminiu sūriu, medumi. Programos trukmė – 2 val. Galėsite nusipirkti patikusio midaus.

Pro Zapyškio bažnyčią esančią prie Nemuno netoli Kauno gal ir esatę pravažiavę, bet dabar galima bus pakliūti ir į jos vidų. Ji visiškai neseniai atvėrė duris lankytojams. Taip pat Zapyškyje tik šiais metais atidaryta unikali meno galerija po atviru dangumi. Joje eksponuojami žymaus fotomeninko Antano Sutkaus fotodarbai. Juos turėsite galimybę pamatyti.

Išvykimas 8.00 grįžimas 20.00

Lankomų objektų skaičius, eiliškumas ir kaina gali nežymiai kisti.

Included/Excluded

Kelionė turistinės klasės autobusu
Kelionės vadovo-gido paslaugos.
Kelionės organizavimo paslaugos.
Kelių, kuro ir stovėjimo aikštelių mokesčiai.
Midaus degustacinė pažintinė programa 15 eur. asmeniui.
Ekskursija Žemutinės pilies dvare 5 eur. asmeniui.
Gera nuotaika

ツアーレンタル

Kėdainiai, Kėdainių rajono savivaldybė, Lietuva

復習

0/5
Not Rated
に基づく 0 復習
優秀な
0
とても良い
0
平均
0
悪い
0
ひどい
0
レビューなし
You must log in to write review

Bustaura Verified

以来 Jan 2023

Message host
から 26 €

追加料金:

({{type.price_type}})
{{type.price_html}}
({{type.price_type}})
{{ type.price }}%
{{ formatMoney(type.price) }}
  • {{total_price_html}}
  • {{pay_now_price_html}}
から
26 €
0 復習