Nepakartojami Slovakijos kalnai, urvai ir miesteliai. 5 dienų kelionė. (Išvykimo miestai: Kupiškis, Panevėžys, Kaunas)

Slovakija

Neįvertinta iš 0 atsiliepimų
0/5
0% svečių rekomenduoja

Trukmė

5 dienos.

Kelionės Tipas

Pažintinė Kelionė

Grupės Dydis

42 žmonių

Vieta

Slovakija

Apžvalga

Išvykimo datos:

2024-05-01

Galimos išvykimo vietos:

 

  1. Kupiškis     3.00val.
  2. Panevėžys 4.00val.
  3. Kaunas      5.30val.

 

APRAŠYMAS

  • 1 diena. Ankstyvas išvykimas iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją. Vakare atvykimas į Slovakiją. Nakvynė viešbutyje.
  • 2 diena. Pusryčiai. Vykstame į Žemuosius Tatrus. Aplankysime Demanovo Laisvės stalaktitų –stalagmitų urvus*, kurių požeminį pasaulį gamta kūrė tūkstantmečius, apžiūrėsime puikiai išsilaikiusius įvairiausių formų darinius. Po ekskursijos vykstame į Žemųjų Tatrų kurortą Jasna, keltuvais* pasikelsime į Chopok viršukalnę (2024 m.). Pasigrožėję Žemųjų Tatrų panorama, keltuvais leidžiamės žemyn. Vykstame į Aukštųjų Tatrų kurortinį miestelį Stary Smokovec. Laisvas laikas puodeliui kavos su tortu ar suvenyrams. Vykstame į Stara Lesna, kur vyks vakaronė slovakų nacionaliniame restorane Kolyboje*. Skambant gyvai muzikai, pasimėgausime nacionaliniais patiekalais su žymiąja „Tatrų arbata”, paskanausime vyno. Vėlai vakare grįžtame į viešbutį. Nakvynė viešbutyje.
  • 3 diena. Pusryčiai. Vykstame į Pieninų nacionalinį parką. Aplankysime paslaptingąjį Raudonąjį vienuolyną, minimą nuo XIV a., ir jame įsikūrusį muziejų*.Vėliau mūsų laukia 11 km plaukimas plaustais*Dunajeco upe. Mus lydės nuostabūs nacionalinio parko vaizdai, klausysimės vietinių gyventojų goralių legendų ir pasakojimų, pasigrožėsime Erelio uolos ir Septynių vienuolių kalnais bei Trijų karūnų kalnu, kuris dėl savo unikalios formos vadinamas Pieninų dvasia. Po plaukimo atvykstame į Chata Pieniny. Grojant gyvai muzikai, nacionaliniame Pieninų restorane mus džiugins piknikas*, kuriame ragausime nacionalinių patiekalų, o norintiems bus karštai išrūkytas upėtakis. Po pietų - laisvas laikas Pieninų nacionaliniame parke, kurio metu galima išsinuomoti dviračius, pasivaikščioti palei Dunajeco upę, kopti į Sokolica kalną, aplankyti Wellnes* Chata Pieniny. Vakare grįžtame į viešbutį. Nakvynė viešbutyje.
  • 4 diena. Pusryčiai. Vykstame į Aukštųjų Tatrų kurortinį miestelį – Tatranska Lomnica. Keltuvais* keliamės į Skalnate Pleso (1751 m). Pageidaujantys gali pasikelti keltuvais** į Lomnicke Sedlo (2190 m) ir pasigrožėti nuostabia Aukštųjų Tatrų bei apylinkių panorama. Vėliau žygis per kalnus iki Hrebienok funikulieriaus. Pakeliui grožėsimės ne tik nuostabia kalnų panorama, bet ir pietausime Zamenkovochatoje**, gėrėsimės Šaltosios Tėkmės kriokliais. Iš Hrebienok funikulieriumi* nusileidžiame į Stary Smokovec kurortinį miestelį. Vakarop maudynės bei vakarienė „Vrbov” terminiuose baseinuose*. Nakvynė viešbutyje.
  • 5 diena. Pusryčiai. Išvykstame į Lietuvą. Kelionė per Lenkiją. Vėlai vakare grįžtame į Lietuvą.

 

(*) – bilietai į mokamus objektus, vietinių gidų paslaugos ~ 90 EUR;
(**) – papildomai pasirenkamos ekskursijos ir pramogos

  • Pastaba:
  • Lankomų objektų, paslaugų skaičius gali keistis, gali kisti ir kainos.
  • Minimalus turistų skaičius kelionei autobusu organizuoti yra 36 turistai. Nesurinkus minimalaus turistų skaičiaus, kelionių organizatorius įsipareigoja apie tai pranešti raštu likus ne mažiau kaip 7 kalendorinėms dienoms iki kelionės pradžios;
  • Informaciją apie tikslų išvykimo į keliones laiką ir vietą, likus 3-4 dienoms iki kelionės pradžios, atsiųsime nurodytu elektroniniu paštu arba trumpąja SMS žinute nurodytu telefono numeriu.

KELIONĖS DOKUMENTAI

Vykstant į kelionę privaloma turėti Lietuvos Respublikos piliečio PASĄ arba ASMENS TAPATYBĖS KORTELĘ, galiojančius visos kelionės metu. Jei paso ar asmens tapatybės kortelės galiojimo laikas baigiasi kelionės metu, jie laikomi negaliojančiais. Rekomenduojame į kelionę vykti su asmens dokumentu, kuris galioja bent 3 mėnesius po kelionės pabaigos. Rekomenduojame į kelionę pasiimti ir asmens dokumento kopiją.

Dėl informacijos apie sienų kirtimo ir pasų kontrolės tvarką ne Lietuvos Respublikos piliečiams prašome kreiptis į Migracijos departamentą arba Užsienio reikalų ministeriją.

VAIKŲ IŠVYKIMO Į UŽSIENIO VALSTYBES TVARKA

Į kelionę vykstantiems vaikams, kaip ir suaugusiems, privaloma turėti asmens dokumentą, nurodytą skiltyje "Kelionės dokumentai". Gimimo liudijimas nėra kelionės dokumentas.

Vaikams iki 18 metų, į šią kelionę vykstantiems be tėvų ar su vaiką lydėti įgaliotais asmenimis, raštiško vieno iš tėvų sutikimo nereikia.

Už vykstančių į keliones vaikų iki 18 metų sveikatą, gyvybę, priežiūrą atsako tėvai, globėjai arba vaiką lydėti įgalioti asmenys.

Informaciją apie nepilnamečių vaikų keliavimą į užsienio valstybes galite pasitikslinti Užsienio reikalų ministerijos internetinėje svetainėje http://keliauk.urm.lt/lt/keliaujantiems/pries-pradedant-kelione/nepilnameciu-vykimas

PINIGAI

Lenkijos valiuta: Lenkijos zlotas (PLN); 1 EUR ~ 4,2 PLN. Prieš kelionę Lenkijos zlotų rekomenduojame įsigyti Lietuvoje. 

Slovakijos valiuta: euras (EUR).

 

REKOMENDUOJAME TURĖTI

  • kalnams pritaikytus patogius batus (neslystančiu padu);
  • kas vaikštote su vaikščiojimo lazdomis, rekomenduojame jas pasiimti į kelionę;
  • pledą, nedidelę pagalvėlę kelionei autobusu;
  • patogią avalynę, patogius drabužius pagal sezoną, galvos apdangalą, akinius nuo saulės, šiltesnių drabužių;
  • nedidelę kuprinę išvykoms ir ekskursijoms; skėtį arba apsiaustą nuo lietaus; apsauginį kremą nuo saulės;
  • higienos priemones, plaukų džiovintuvą, jei kelionės metu jis jums būtinas;
  • medikamentų, kuriuos pastoviai vartojate (kelionės metu ligos gali paūmėti); vaistų nuo skausmo, peršalimo, vidurių užkietėjimo, virškinamojo trakto sutrikimų; pleistrų, kojų sąnarių tinimą ir skausmą malšinančio tepalo.

 

AUTOBUSAS

Į keliones vykstame 44-48 vietų turistinės klasės autobusais, kuriuose yra vaizdo ir garso grotuvai, oro vėdinimo sistema, tualetas (leidžiama naudotis esant teigiamai oro temperatūrai lauke). Autobusuose neteikiamos WiFi ir telefonų įkrovimo paslaugos, netiekiamas karštas vanduo.

 

Papildomą vietą autobuse galite užsakyti už papildomą mokestį (kainos teiraukitės užsakydami kelionę). Papildomai parduodamų vietų skaičius ribotas.

Taisyklės keliaujantiems autobusu:

  • Pagal galiojančias ES taisykles autobusuose, kuriuose įrengti saugos diržai, keleiviai privalo važiuoti juos prisisegę. Autobusui judant griežtai draudžiama vaikščioti ir stovėti autobuso salone.
  • Autobuse griežtai draudžiama rūkyti ir gerti alkoholinius gėrimus. Tualetu autobuse prašome naudotis tik ekstra atveju, nes tualeto talpa yra ribota.
  • Autobuso salone keliose vietose prie lango yra įrengti avariniai plaktukai, skirti avariniam stiklo išdaužimui. Kelionės metu, išskyrus avarijos atvejus, griežtai draudžiama juos liesti.
  • Pageidautina, kad kelionės autobusu bagažo svoris asmeniui neviršytų 25 kg. Bagažas kelionės metu laikomas autobuso bagažinėje. Su savimi į autobuso saloną pasiimkite tik būtiniausius daiktus.
  • Nepalikite be priežiūros vertingų daiktų autobuse. Turto vagystės ar sunaikinimo dėl nusikalstamos trečiųjų asmenų veiklos atveju nei kelionės organizatorius, nei transporto paslaugų teikėjas atsakomybės neprisiima.

 

 






Įskaičiuota / Neįskaičiuota

Kelionė turistinės klasės autobusu.
Kelionės vadovo-gido paslaugos.
4 nakvynės viešbutyje su pusryčiais
Ekskursinė programa
Kelionės dokumentų sutvarkymas
Demanovo Laisvės stalaktitų-stalagmitų urvai: suaugusiems ~14 EUR; studentams ir senjorams nuo 60 m. ~13 EUR; vaikams nuo 6 iki 15 m. ~7 EUR.
Vakaronė nacionaliniame restorane “Kolyba”: suaugusiems ~ 25 EUR, studentams, studentams ir vaikams iki 18 m. ~ 21 EUR, vaikams iki 12 m. ~ 19 EUR.
Raudonojo vienuolyno muziejus: suaugusiems ~ 5 EUR; sudentams ~5 EUR; vaikams iki 15 m. ~2 EUR.
Plaukimas plaustais Dunajeco upe: suaugusiems ~ 20 EUR; studentams ~ 18 EUR, vaikams iki 12 m. ~ 17 EUR.
Vrbovo terminiai baseinai (2,5 val.): suaugusiems ~ 14 EUR, studentams, ~ 14 EUR. vaikams 3-15 m ~ 12 EUR.
Medicininių išlaidų draudimas kelionės metu.
Keltuvas į Chopok viršukalnę: suaugusiems ~ 33 EUR; studentams ~27 EUR; vaikams iki 15m. ~27 EUR; vaikams iki 12m. ~ 24 EUR.

Kelionės Vieta

Slovakija

Atsiliepimai

0/5
Neįvertinta
Remiantis 0 atsiliepimas
Puikiai
0
Labai Gerai
0
Vidutiniškai
0
Blogai
0
Labai Blogai
0
Nėra atsiliepimų
Turite Prisijungti jei norite parašyti atsiliepimą
nuo 333 €

Papildomos paslaugos:

({{type.price_type}})
{{type.price_html}}
({{type.price_type}})
{{ type.price }}%
{{ formatMoney(type.price) }}
  • {{total_price_html}}
  • {{pay_now_price_html}}
nuo
333 €
0 Atsiliepimas